Botterbedrijvenwedstrijd vrijdag 11 september 2020

Elk jaar, gedurende de Open Monumenten/Botterdagen in het tweede weekend van september,10,11 en 12 september 2020, gaat de Elburger haven terug in de tijd. Moderne schepen maken plaats voor bijna de gehele bottervloot uit Nederland. Zo´n vijftig monumentale houten platbodems maken zich daar op voor de inmiddels befaamde Bedrijvenwedstrijd; het grootste botterevenement van Nederland.

Deze zeilwedstrijd, georganiseerd door de Stichting tot Behoud van Elburger Botters, is bij uitstek geschikt om uw relaties en/of werknemers uit te nodigen voor een unieke ervaring op het water van het Veluwemeer. Per botter kunnen maximaal 12 personen meedoen.
Uiteraard worden uw gasten begeleid door een ervaren schipper en zijn bemanning en worden ze gemotiveerd om vooral ook zelf actief deel te nemen aan het hijsen van de zeilen en het overstag gaan.
Natuurlijk is ook aan de inwendige mens gedacht. De rijk gevulde cateringmand (voorzien van diverse (fris)dranken en broodjes, fruit en vis (warm gerookte zalm, paling en haring) vindt goed aftrek na deze gedane 'arbeid'.

Dagprogramma
Graag ontvangen wij u ´s ochtends in onze uitspanning 'het Blinde Peerd' aan de haven, waar een heerlijk champagne ontbijt voor u klaarstaat.
Terwijl u en uw gasten genieten van het lekkere ontbijtbuffet, krijgt u uitleg over de wedstrijdregels en de te varen baan.
Om 10.00 uur varen de botters de haven uit om zich naar het wedstrijdveld te begeven. Daar klinkt rond het middaguur het startsein voor de zeilwedstrijd.
Om een uur of half vijf worden alle botters weer terug in de haven van Elburg verwacht voor de prijsuitreiking.

´s Avonds na de wedstrijd bruist het in Elburg van de activiteiten en zijn op diverse locaties in de stad live optredens.

Meer info
Wilt u meer informatie en/of een prijsopgaaf: info@botterbedrijvenwedstrijd.nl
Dit evenement wordt georganiseerd door louter vrijwilligers van de Botterstichting zodat de gehele opbrengst ten goede komt voor het onderhoud van onze varende monumenten.

Stichting tot Behoud van Elburger Botters
Havenkade 39
8081 GR Elburg
info@botterbedrijvenwedstrijd.nl