X

Deel uw ervaringVerzenden

Voorwaarden

 1. De botters worden uitsluitend verhuurd met bemanning; te weten een schipper en een opstapper.
 2. A. De stichting is WA verzekerd, ook jegens opvarenden.
  B. De huurder is aansprakelijk voor de schade die door enig onrechtmatig handelen van de huurder of zijn medepassagiers aan het schip of aan derden wordt toegebracht.
  C. Huurder is voor de in lid b bedoelde schade jegens de stichting slechts draagplichtig voor zover de verzekering niet tot uitkering overgaat. Het eigen risico is voor rekening van de huurder.
 3. Indien als gevolg van slechte weersomstandigheden (o.a. te harde wind) de tocht niet kan doorgaan, wat wordt bepaald door de schipper, zal in onderling overleg een andere datum worden vastgelegd. Is dit niet mogelijk dan zal EURO 12,50 annuleringskosten in rekening worden gebracht.
 4. Indien een reservering ongedaan wordt gemaakt, danwel gewijzigd, worden per reservering de volgende bedragen in rekening gebracht:
  a. Bij annulering of wijziging van het aantal botters meer dan 8 weken voor de overeengekomen verhuurdatum: EURO 12,50 annuleringskosten
  b. Bij annulering of wijziging van het aantal botters tussen 2 en 8 weken voor de overeengekomen verhuurdatum: 50% van de huursom
  c. Bij annulering of wijziging van het aantal botters binnen 2 weken voor de overeengekomen verhuurdatum: 75% van de huursom
  d. Het niet doorgaan van de vaart als gevolg van een aan de stichting toe te rekenen oorzaak geeft het recht op terugbetaling van 100% van de eventueel reeds betaalde huursom.


NB. De botter is geen luxueus jacht, maar een antiek, zeilend vissersvaartuig met primitieve voorzieningen. Voor catering kan gezorgd worden.

De kosten dienen binnen de betalingstermijn van 14 dagen vanaf de fatuurdatum te zijn voldaan op rekeningnummer ING Bank 7695015 t.n.v. Stichting tot behoud van Elburger Botters onder vermelding van naam en datum.
Als de betaling binnen de gestelde betalingstermijn bij ons binnen is dan is de boeking definitief.
Mocht echter blijken dat de betaling niet binnen de gestelde termijn niet is voldaan dan behouden wij het recht om de boeking te annuleren.

25e Editie Botterbedrijvenwedstrijd gaat door!

 

'Wij zien de toekomst optimistisch tegemoet! Daarom hebben we besloten te starten met het organiseren van de 25e editie van de Botterbedrijvenwedstrijd tijdens het Botterweekend op donderdag 9, vrijdag 10 en zaterdag 11 september 2021!'

Elk jaar, gedurende de Open Monumenten/Botterdagen in het tweede weekend van september; 9,10 en 11 september 2021, gaat de Elburger haven terug in de tijd. Moderne schepen maken plaats voor bijna de gehele bottervloot uit Nederland. Zo´n vijftig monumentale houten platbodems maken zich daar op voor de inmiddels befaamde Bedrijvenwedstrijd; het grootste botterevenement van Nederland. 

Deze zeilwedstrijd, georganiseerd door de Stichting tot Behoud van Elburger Botters, is bij uitstek geschikt om uw relaties en/of werknemers uit te nodigen voor een unieke ervaring op het water van het Veluwemeer. Per botter kunnen maximaal 12 personen meedoen.
Uiteraard worden uw gasten begeleid door een ervaren schipper en zijn bemanning en worden ze gemotiveerd om vooral ook zelf actief deel te nemen aan het hijsen van de zeilen en het overstag gaan.
Natuurlijk is ook aan de inwendige mens gedacht. De rijk gevulde cateringmand (voorzien van diverse (fris)dranken en broodjes, fruit en vis (warm gerookte zalm, paling en haring) vindt goed aftrek na deze gedane 'arbeid'.

Dagprogramma 
Graag ontvangen wij u ´s ochtends in onze uitspanning 'het Blinde Peerd' aan de haven, waar een heerlijk champagne ontbijt voor u klaarstaat.
Terwijl u en uw gasten genieten van het lekkere ontbijtbuffet, krijgt u uitleg over de wedstrijdregels en de te varen baan.
Om 10.00 uur varen de botters de haven uit om zich naar het wedstrijdveld te begeven. Daar klinkt rond het middaguur het startsein voor de zeilwedstrijd.
Om een uur of half vijf worden alle botters weer terug in de haven van Elburg verwacht voor de prijsuitreiking.

´s Avonds na de wedstrijd bruist het in Elburg van de activiteiten en zijn op diverse locaties in de stad live optredens.

Voor meer informatie kunt u terecht op het tabblad Bedrijvenwedstrijd op onze website of kunt u contact opnemen voor meer bijvoorbeeld een prijsopgaaf: info@botterbedrijvenwedstrijd.nl
Dit evenement wordt georganiseerd door louter vrijwilligers van de Botterstichting zodat de gehele opbrengst ten goede komt voor het onderhoud van onze varende monumenten.Rabobank Noord Veluwe
van Werven
Wijzonol Bouwverven B.V.
KGS
Lebertus Finance
Recreatieoord Veluwe strandbad
Salverda bouw
Biohorma
Oudholland Elburg B.V.
Service Apotheek Elburg
Kraanverhuur T. Pater B.V.
Frix Fysio
Prins Bouw
LEEUWBOUW BV