X

Deel uw ervaringVerzenden

Voorwaarden

 1. De botters worden uitsluitend verhuurd met bemanning; te weten een schipper en een opstapper.
 2. A. De stichting is WA verzekerd, ook jegens opvarenden.
  B. De huurder is aansprakelijk voor de schade die door enig onrechtmatig handelen van de huurder of zijn medepassagiers aan het schip of aan derden wordt toegebracht.
  C. Huurder is voor de in lid b bedoelde schade jegens de stichting slechts draagplichtig voor zover de verzekering niet tot uitkering overgaat. Het eigen risico is voor rekening van de huurder.
 3. Indien als gevolg van slechte weersomstandigheden (o.a. te harde wind) de tocht niet kan doorgaan, wat wordt bepaald door de schipper, zal in onderling overleg een andere datum worden vastgelegd. Is dit niet mogelijk dan zal EURO 12,50 annuleringskosten in rekening worden gebracht.
 4. Indien een reservering ongedaan wordt gemaakt, danwel gewijzigd, worden per reservering de volgende bedragen in rekening gebracht:
  a. Bij annulering of wijziging van het aantal botters meer dan 8 weken voor de overeengekomen verhuurdatum: EURO 12,50 annuleringskosten
  b. Bij annulering of wijziging van het aantal botters tussen 2 en 8 weken voor de overeengekomen verhuurdatum: 50% van de huursom
  c. Bij annulering of wijziging van het aantal botters binnen 2 weken voor de overeengekomen verhuurdatum: 75% van de huursom
  d. Het niet doorgaan van de vaart als gevolg van een aan de stichting toe te rekenen oorzaak geeft het recht op terugbetaling van 100% van de eventueel reeds betaalde huursom.


NB. De botter is geen luxueus jacht, maar een antiek, zeilend vissersvaartuig met primitieve voorzieningen. Voor catering kan gezorgd worden.

De kosten dienen binnen de betalingstermijn van 14 dagen vanaf de fatuurdatum te zijn voldaan op rekeningnummer ING Bank 7695015 t.n.v. Stichting tot behoud van Elburger Botters onder vermelding van naam en datum.
Als de betaling binnen de gestelde betalingstermijn bij ons binnen is dan is de boeking definitief.
Mocht echter blijken dat de betaling niet binnen de gestelde termijn niet is voldaan dan behouden wij het recht om de boeking te annuleren.

Botter en Bed (B&B)

Slapen op een botter

Slapen op een botter

Slapen op een botter, dat is met een botterbittertje op het achterdek genieten van de wegzakkende zon in het water, van de rust van de haven, inslapen met het geklots van water en de lichte schommeling van de boot, èn met de eerste ochtendzon tanden poetsen terwijl de nevel over het water langzaam opstijgt.

Slapen op een botter is een beleving. Het is terugkeren naar de leefwijze van de Zuiderzeevissers en de palingvissers op het IJsselmeer zo tussen 1850 en 1950. Dat betekent: bukken om het vooronder binnen te gaan om in de kooi te kruipen, slapen naast de zeilen en de reservetouwen met aan het voeteneind hangende zwemvesten. Sanitaire voorzieningen en stromend water zijn, net als op de camping, op loopafstand. Ook een TV ga je niet vinden.

Natuurlijk zijn er wel wat ‘moderne’ aanpassingen: de strozakken zijn vervangen door matrassen en beddengoed.  Er is stroom en wifi, een waterkoker en een koffiezetapparaat. De botter biedt ruimte voor een tweepersoonsbed en een slaapmogelijkheid  voor een kind.

 

De locatie

De locatie van deze overnachtingen is uniek. Slapen op historisch erfgoed in de haven van de monumentale vestingstad Elburg met op loopafstand een van de mooist bewaarde vestingsteden van Nederland. Het stadje ademt nog de sfeer van de middeleeuwen. Er zijn diverse musea, pittoreske steegjes, de stadswallen, kazematten, een uniek stratenpatroon, historische keitjesstoepen en leuke winkels, boetiekjes en gevarieerde horeca. Een heerlijke plek voor een weekendje weg.

 

Praktische informatie

Onze botter EB43 is te huur voor overnachtingen van 1 mei tot 1 oktober voor € 55,- per nacht voor maximaal 2 volwassenen en een kind (excl. toeristenbelasting). Genieten van een heerlijk ontbijt kan bij Hotel Elburg, gelegen op ca. 400 m afstand van onze locatie: graag bij boeking aangeven. Tegen meerprijs kan het ontbijt ook aan boord bezorgd worden. Informeer gerust naar de prijzen en mogelijkheden.

Boekingen en informatie:

Boekingskantoor  Botterstichting Elburg, tel. 0525 655857

of mail naar boekingen@botterselburg.nl