X

Deel uw ervaringVerzenden

Voorwaarden

 1. De botters worden uitsluitend verhuurd met bemanning; te weten een schipper en een opstapper.
 2. A. De stichting is WA verzekerd, ook jegens opvarenden.
  B. De huurder is aansprakelijk voor de schade die door enig onrechtmatig handelen van de huurder of zijn medepassagiers aan het schip of aan derden wordt toegebracht.
  C. Huurder is voor de in lid b bedoelde schade jegens de stichting slechts draagplichtig voor zover de verzekering niet tot uitkering overgaat. Het eigen risico is voor rekening van de huurder.
 3. Indien als gevolg van slechte weersomstandigheden (o.a. te harde wind) de tocht niet kan doorgaan, wat wordt bepaald door de schipper, zal in onderling overleg een andere datum worden vastgelegd. Is dit niet mogelijk dan zal EURO 12,50 annuleringskosten in rekening worden gebracht.
 4. Indien een reservering ongedaan wordt gemaakt, danwel gewijzigd, worden per reservering de volgende bedragen in rekening gebracht:
  a. Bij annulering of wijziging van het aantal botters meer dan 8 weken voor de overeengekomen verhuurdatum: EURO 12,50 annuleringskosten
  b. Bij annulering of wijziging van het aantal botters tussen 2 en 8 weken voor de overeengekomen verhuurdatum: 50% van de huursom
  c. Bij annulering of wijziging van het aantal botters binnen 2 weken voor de overeengekomen verhuurdatum: 75% van de huursom
  d. Het niet doorgaan van de vaart als gevolg van een aan de stichting toe te rekenen oorzaak geeft het recht op terugbetaling van 100% van de eventueel reeds betaalde huursom.


NB. De botter is geen luxueus jacht, maar een antiek, zeilend vissersvaartuig met primitieve voorzieningen. Voor catering kan gezorgd worden.

De kosten dienen binnen de betalingstermijn van 14 dagen vanaf de fatuurdatum te zijn voldaan op rekeningnummer ING Bank 7695015 t.n.v. Stichting tot behoud van Elburger Botters onder vermelding van naam en datum.
Als de betaling binnen de gestelde betalingstermijn bij ons binnen is dan is de boeking definitief.
Mocht echter blijken dat de betaling niet binnen de gestelde termijn niet is voldaan dan behouden wij het recht om de boeking te annuleren.

Botter en Bed (B&B)

Op het mooiste plekje midden in de haven van Elburg is een unieke B&B te vinden. Wie zin heeft in een avontuurlijk nachtje, mag slapen in het vooronder van een originele Zuiderzeebotter. Slapen op een botter is een belevenis; het geluid van klotsend water, de geur van hout en de lichte schommeling van de boot. De avond afsluiten met een botterbittertje op het achterdek terwijl de zon ondergaat.

Bij de botterwerf van de Botterstichting Elburg ligt de botter EB 43. Deze is gebouwd in 1913 in Huizen op de werf van Schaap. Het is een grote en ook snelle botter, die zoveel mogelijk in de originele staat verkeert.

Originele staat betekent: klauteren om aan boord te komen, bukken om het vooronder binnen te gaan en slapen in de kooi naast de zeilen en de reservelijnen. Net zoals de vissers dat deden in begin 1900. Daarom is deze overnachting wel minder geschikt voor mensen die erg slecht ter been zijn, maar zeebenen zijn absoluut geen vereiste. En om de moderne mens tegemoet te komen zijn er een paar aanpassingen gedaan, die het verblijf aan boord comfortabeler maken dan 100 jaar geleden. Zo liggen er lekkere dikke matrassen aan boord en een schoon en warm opgemaakt bed. Er is WIFI en elektriciteit. Een waterkoker en een koffiezetapparaat. Stoeltjes om ontspannen buiten te zitten en over de haven te kijken. En het sanitair is op loopafstand; net zoals op een camping.

De botter ligt vlak bij de botterwerf, een werf waar bijna dagelijks gewerkt wordt met oude materialen om de botters van de Botterstichting te behouden en de oude ambachten te bewaren voor de toekomst. Er is een museum over de visserijgeschiedenis en de monumentale vestingstad Elburg is naast de deur. Elburg is een Hanzestad met diverse musea, pittoreske steegjes, een uniek stratenpatroon, historische keitjesstoepen en leuke gevarieerde winkels en horeca. 

De botter EB 43 is te huur voor overnachtingen van 1 mei tot 1 oktober voor € 55,- per nacht exclusief toeristenbelasting voor maximaal 2 volwassenen (en eventueel 1 kind). Genieten van een heerlijk ontbijt kan bij Hotel Elburg, gelegen op ca. 400 meter afstand van onze locatie. Graag bij de boeking aangeven. Tegen meerprijs kan het ontbijt ook aan boord bezorgd worden.

Informeer gerust naar de prijzen en mogelijkheden: Stuur een e-mail of bel 0525-655857