X

Deel uw ervaringVerzenden

Voorwaarden

 1. De botters worden uitsluitend verhuurd met bemanning; te weten een schipper en een opstapper.
 2. A. De stichting is WA verzekerd, ook jegens opvarenden.
  B. De huurder is aansprakelijk voor de schade die door enig onrechtmatig handelen van de huurder of zijn medepassagiers aan het schip of aan derden wordt toegebracht.
  C. Huurder is voor de in lid b bedoelde schade jegens de stichting slechts draagplichtig voor zover de verzekering niet tot uitkering overgaat. Het eigen risico is voor rekening van de huurder.
 3. Indien als gevolg van slechte weersomstandigheden (o.a. te harde wind) de tocht niet kan doorgaan, wat wordt bepaald door de schipper, zal in onderling overleg een andere datum worden vastgelegd. Is dit niet mogelijk dan zal EURO 12,50 annuleringskosten in rekening worden gebracht.
 4. Indien een reservering ongedaan wordt gemaakt, danwel gewijzigd, worden per reservering de volgende bedragen in rekening gebracht:
  a. Bij annulering of wijziging van het aantal botters meer dan 8 weken voor de overeengekomen verhuurdatum: EURO 12,50 annuleringskosten
  b. Bij annulering of wijziging van het aantal botters tussen 2 en 8 weken voor de overeengekomen verhuurdatum: 50% van de huursom
  c. Bij annulering of wijziging van het aantal botters binnen 2 weken voor de overeengekomen verhuurdatum: 75% van de huursom
  d. Het niet doorgaan van de vaart als gevolg van een aan de stichting toe te rekenen oorzaak geeft het recht op terugbetaling van 100% van de eventueel reeds betaalde huursom.


NB. De botter is geen luxueus jacht, maar een antiek, zeilend vissersvaartuig met primitieve voorzieningen. Voor catering kan gezorgd worden.

De kosten dienen binnen de betalingstermijn van 14 dagen vanaf de fatuurdatum te zijn voldaan op rekeningnummer ING Bank 7695015 t.n.v. Stichting tot behoud van Elburger Botters onder vermelding van naam en datum.
Als de betaling binnen de gestelde betalingstermijn bij ons binnen is dan is de boeking definitief.
Mocht echter blijken dat de betaling niet binnen de gestelde termijn niet is voldaan dan behouden wij het recht om de boeking te annuleren.

Varen op een botter

Varen op een botter

CORONA-UPDATE:

Wij gaan weer varen! Met ingang van 1 juni verwelkomen wij weer gezelschappen aan boord van onze botters.

Let op: Per botter mogen max. 6  personen meevaren (excl. bemanning)

Door deze beperking in groepsgrootte varen wij met 40% reductie op het normaal geldende tarief. 

Deze reductie is alleen geldig voor alle data in juni, juli & augustus (niet op zondagen).

 

Stap aan boord en hijs de zeilen! Een tocht met een van onze historische botters vanaf de haven van Elburg is een onvergetelijke ervaring. Met de wind in de zeilen en een goed gevulde scheepsmand op het dek, is het goed toeven aan boord. De verhalen van de schipper en opstapper bezorgen u een onvergetelijke dag.

U kunt kiezen uit diverse arrangementen. U bent onze gast aan boord en u bepaalt de lengte van de tocht, het einddoel en de inhoud van de cateringmand. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

De vrijwilligers van de Botterstichting laten het varend verleden voor u herleven. En durft u het aan, dan zal de schipper u aan het roer zetten, zodat u zelf kunt ervaren hoe het was om IJsselmeervisser te zijn. U kunt uw vaartocht boeken via onze website.

Om meer te weten te komen over de historie van het Elburger visserijverleden en haar botters, is het leuk en leerzaam om een vaartocht te combineren met een bezoek aan het Bottermuseum

Varen op een botter Varen op een botter Varen op een botter Varen op een botter 

Rabobank Noord Veluwe
van Werven
Wijzonol Bouwverven B.V.
KGS
Lebertus Finance
Recreatieoord Veluwe strandbad
Salverda bouw
Biohorma
Oudholland Elburg B.V.
Service Apotheek Elburg
Kraanverhuur T. Pater B.V.
Frix Fysio
Prins Bouw
LEEUWBOUW BV